Mä en todellakaan ole mikään leipuri. Ruokaakin teen vain sen mitä on tarvis ja uusia reseptejä tulee kokeiltua todella harvoin. Mun tekemä ruoka kyllä maistuu hyvälle, mutta aika rumaa mössöä se usein on :D Leivonnaisiin ja jälkkäreihin onkin sitten kivampi panostaa maun lisäksi myös ulkonäköön. Niihinkin mulla on hyvät ja vakiintuneet reseptit. Tänään päätin hypätä pois omalta mukavuusalueeltani ja toteuttaa blogin historian ensimmäisen ruokapostauksen! Paluu blogin äärelle siis herkullisissa merkeissä ;)
Ville pyytää mua aika ajoin tekemään suklaamoussea ja nyt viime aikoina sitä onkin mussutettu useempaan otteeseen. Kiitokset iki-ihanalle imetysajalle, saan syödä mitä vain lihomatta ollenkaan!! Kun asuttiin Espanjassa Villen kanssa, meidän suurta herkkua oli suklaa"vanukas", joka kätki sisäänsä meheväksi pehmenneen keksin. Tämä resepti on oma muunnelmani keittokirjan ohjeesta ja koskaan se ei ole vielä pettänyt!
Tarvitset:
4 kpl munia
6 dl kermaa
130g valkosuklaata
130g maitosuklaata
(taloussuklaalla hiukka tujumpaa)
mariekeksejä
1. Aloita pilkkomalla suklaa palasiin. Laita suklaat eri astioihin vesihauteeseen sulamaan. Mä tykkään käyttää Bandan levyjä ja suklaan määräkin on tullut levyn painon mukaan.
2. Erottele kolmen munan keltuaiset valkuaisista. Jätä neljäs muna erottelematta.
4. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksia tehosekottimella. Vatkaa myös kerma.
5. Lisää viimeinen muna keltuaisten joukkoon ja sekoita haarukalla tasaiseksi.
6. Kun suklaat on sulaneet, jaa keltuais-mössö kahtia molempiin suklaakulhoihin ja sekoita huolellisesti.
7. Jaa valkuaisvaahto + kermavaahto tasan kumpaankin suklaa-astiaan. Sekoita kummatkin tasaiseksi seokseksi.
8. Lusikoi toista moussea tarjoiluastiaan. Itse käytän tässä usein korkeita juomalaseja, mutta päätin ostaa tällä kertaa muovimukeja. Vauvan ristiäisissä kk sitten tein mousseja skumppalaseihin ja tuli aikas kivoja :)
9. Ripottele Marie-keksin murusia pinnalle.
10. Lisää seuraava kerros toista mousse.
11. Vuorottele mousseja ja laita kerrosten väliin keksejä. Itse laitan kokonaisen keksin heti kun vain astiaan mahtuu.
12. Ripottele halutessasi päälle nonparelleja ja laita jääkaappiin.
Syötäväksi nämä kelpaavat aikaisintaan muutaman tunnin päästä, kun keksi on ehtinyt pehmetä. Parhailta mousset maistuu muutaman päivän päästä, kun keksit on kunnolla pehmenneet ja koostumus kuohkeutunut entisestään!
![]() |
Meidän pikku-Niilon ristiäisissä oli turkoosin teeman mukaisia mousseja. |
Toivottavasti maistuu, mikäli päätät kokeilla! Erinomainen keino hemmotella miestä tai vaikka kavereita. Niin ja myös itseään ;)
ensimmäiseksi ruokapostaukseksi erittäin onnistunut ;)
VastaaPoistaKiitos kiitos! Tuo onki niin helppo ohje, ettei voi mennä mönkään ;)
Poista